Nieuws

Denk Dilbeek trekt als nieuwe verbindende partij naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024

groepsfoto lancering

Op 8 december 2022 kwamen we bijeen in De Beleefhoek in Schepdaal om onze nieuwe partij te lanceren. In aanwezigheid van heel wat leden en sympathisanten werd de naam, het logo en de visie onhult.  Hieronder kan je naast heel wat foto's ook ons persbericht terugvinden.

Denk Dilbeek trekt als nieuwe verbindende partij
naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024

De Dilbeekse partijen CD&V, DNA!, Groen en Vooruit en heel wat geëngageerde burgers vormen voortaan een nieuwe partij. Geen klassiek kartel, maar een partij met volledige focus op Dilbeek, een partij die denkt aan Dilbeek en iedere Dilbekenaar wil laten meedenken: Denk Dilbeek.

Op zondag 13 oktober 2024 is het zo ver: dan kiest de Dilbekenaar een nieuwe gemeenteraad. De lokale politieke partijen starten stilaan de voorbereiding om die dag zoveel mogelijk kiezers te overtuigen.


Ook de Dilbeekse partijen CD&V, DNA!, Groen en Vooruit en heel wat geëngageerde burgers hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Na een grondige analyse en heel wat overleg, willen we het deze keer over een andere boeg gooien. We kiezen voor een project dat (nationale) politieke tegenstellingen wil overstijgen en de krachten wil bundelen in het belang van onze gemeente. Een project dat mensen verbindt en samen bouwt aan één Dilbeek om van te dromen.


Een unieke partij van en voor Dilbeek die open staat voor iedereen die ons verhaal wil onderschrijven. We zetten taboeloos de Dilbekenaar centraal over de partijgrenzen en individuele belangen heen. We gaan voor een wijkgerichte aanpak, transparante communicatie en zijn bovenal trots op de unieke kansen die Dilbeek in al zijn facetten ons biedt. Wij willen positief focussen op die unieke karakteristieken van Dilbeek. Een plek waar rust en energie samengaan, waar jong en oud thuis komt, waar initiatief en engagement beloond wordt, de nabijheid en de ligging volop worden uitgespeeld en waar we samen zorg dragen voor elkaar.


Wij zijn niet eenkleurig maar vertegenwoordigen alle Dilbekenaren. De kleur van ons logo verloopt van geel naar blauw (de twee kleuren van de Dilbeekse vlag) en omarmt de diversiteit die zich daartussen bevindt. Ons logo en onze vormen staan voor alle gedachten en dromen, en hoe die met elkaar verbonden zijn.


We roepen alle Dilbekenaren op om mee te denken, dromen te delen of zich bij ons te voegen. Met hun ideeën, meningen en acties gaan we samen aan de slag.